Nota interna din MJ privind eventuale fapte de coruptie comise de un procuror DNA. Sesizare Parchetul General

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
07/05/2017

Romanian Community Coalition a sesizat Parchetul General din Romania pe data de 5 iuliue 2017 cu privire la eventuale fapte ilegale comise de procurorul Jean Uncheselu, in prezent procuror DNA, asa cum rezulta dintr-o nota interna din cadrul Ministerului Justitiei ce a intrat in posesia noastra.

Fara alte comentarii, prezentam in continuare plangerea pe care am trimis-o la Parchetul General, impreuna cu nota interna respectiva.

 

 

5 iulie 2017
Irvine, California, SUA

Catre
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

(via email: sesizare@mpublic.ro)

In atentia Procurorului General
Domnul Augustin Lazar

Subscrisa Romanian Community Coalition, organizatie neguvernamentala creata cu scopul – printre altele – de a sprijini statul de drept, lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului in Romania,

Organizatie inregistrata in statul California, SUA, cu nr. C3657968, avand codul de identitate fiscala emis de Department of the Treasury – Internal Revenue Service cu nr. 46-5247933, cu sediul la adresa 290 Duranzo Aisle, Irvine, California, 92606, SUA, reprezentata legal prin presedinte Cristian Terhes,

va adreseaza prezenta

PLANGERE

Prin care va sesizam potentialele incalcari ale legii mentionate in cuprinsul inscrisului atasat cu solicitarea sa luati masurile legale ce se impun cu privire la faptele la care acesta face referire.

Dupa intrarea in posesia noastra a inscrisului atasat am cautat pe internet si informatiile par sa se confirme.

Subscrisa este organizatie neguvernamentala si nu organ de cercetare penala, motiv pentru care va remitem inscrisul pentru a efectua cercetarile cuvenite, cu atat mai mult cu cat, asa cum rezulta chiar din inscris, acesta nu a fost remis catre vreo unitate de parchet.

Din pozitia in care suntem ne este imposibil sa verificam autenticitatea acestui document.

In cazul in care documentul este autentic, conform art. 33 din Legea 182/2002 si art. 13 din Legea 544/2001 acesta este de interes public, motiv pentru care il vom publica dupa ce vi-l trimitem. Pentru a proteja identitatea persoanei care a semnat inscrisul, ii vom acoperi numele in forma pe care o vom publica.

Date fiind faptele grave despre care se vorbeste in inscris, precum si faptul ca eventualul faptuitor este procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, speram ca aspectele mentionate in inscris sa fie cercetate cu celeritate.

Va solicitam sa ne comunicati un numar de inregistrare si ce masuri ati luat cu privire la aspectele semnalate prin prezenta plangere.

Cu stima,

Cristian Terhes
Presedinte