Coalitia romanilor din SUA - reactie legata de nominalizarea pentru ministerul justitiei

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
11/16/2015

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", cea mai larga organizatie a romanilor din SUA, a adresat urmatoarea scrisoare oficialilor romani in legatura cu nominalizarea doamnei Cristina Guseth ca Ministru al Justitiei.

 

 

 

16 noiembrie, 2015
Irvine, California, SUA

Catre
Domnul Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei
Domnul Dacian Ciolos, Premierul desemnat al Romaniei
Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului Romaniei
Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor

Stimati reprezentanti ai statului roman,

In urma atentatului de la Paris si a declaratiei presedintelui Hollande ca Franta este in razboi, rolul ministrului justitiei capata o importanta cruciala pentru Romania.

Conform legii, una dintre atributiile ministrului justitiei este sa “asigure relatia cu structura juridica a NATO, participand la negocierea documentelor cu caracter normativ ce se elaboreaza sub egida Aliantei Nord-Atlantice“.

In contextul in care doamna Cristina Guseth nu are studii juridice, va solicitam sa explicati in fata opiniei publice cum o vedeti pe dansa negociind cu partenerii din NATO pe documente de care depind deciziile strategice ale Romaniei?

In alta ordine de idei, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a avut in repetate randuri pozitii publice in care a vorbit despre necesitatea apararii independentei justiei si intaririi statului de drept in Romania.

Statul de drept este o componenta esentiala a parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite, iar una dintre datoriile ministrului justitiei este sa vegheze la buna sa functionare si la suprematia legii, prin avizarea, din punct de vedere al legalitatii, a tuturor proiectelor de acte normative provenind de la celelalte ministere.

Solicitam pe aceasta cale celor doua comisii juridice din Parlament sa ii ceara doamnei Guseth sa explice public strategia pe care o are pentru a asigura independenta justiei si intari statul de drept in Romania.

Cu stima,

Cristian (Chris) Terhes
Presedinte

CC: Ambasada SUA in Romania; Departamentul de stat