Congresmena Loretta Sanchez inainte de vizita in Romania: `Doresc ca romanii din SUA sa stie ca familiile lor sunt in siguranta in Romania`

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
03/29/2015

Delegatia din Congresul SUA care va vizita Romania pe data de 30 martie 2015 va fi compusa si din Congresmena Loretta Sanchez, o devotata prietena a Romaniei care a sprijinit scutul de la Deveselu si baza de la Kogalniceanu.

Inainte de plecarea spre Romania, aceasta a postat pe Facebook urmatorul mesaj:

"Sunt incantata sa calatoresc in Romania, cel mai puternic partener si aliat NATO in regiune, unde ma voi intalni cu oficiali romani si voi vizita Scutul Antiracheta [de la Deveselu], construit pentru a mentine in siguranta Romania si partenerii nostri regionali.

In calitate de co-presedinte al Grupului de Prietenie cu Romania din Congres [Congressional Romanian Caucus], consider ca securitatea Romaniei trebuie sa fie protejata in asa fel incat rudele celor din Statele Unite sa traiasca in pace. Romanii sunt o parte importanta in comunitatea noastra din California si doresc sa-i asigur si pe romanii care traiesc in Statele Unite ale Americii ca familiile lor din Romania sunt in siguranta.

Ca membru lider al Subcomisei de Forte Tactice Aeriene si Tereste si membru al Subcomisiei Fortelor Strategice cred ca parteneriatul nostru cu Romania este mai crucial acum decat oricand.

As dori sa multumesc conducerii Romaniei pentru ca este un partener loial al Statelor Unite. Mai mult, as dori sa le multumesc tuturor militarilor americani aflati in Romania care, prin ceea ce fac, mentin Statele Unite si partenerul nostru in siguranta."

Din cadrul delegatiei din Congress care viziteaza Romania face parte Congresmanul Mike Turner, celalalt co-presedinte al Grupului de Prietenie cu Romania din Congress. Acesta se va intalni cu Presedintele Klaus Iohannis luni, 30 martie, la ora 12.45.

"Mike Turner si Loretta Sanchez sunt doi congresmeni care, din pozitiile pe care le ocupa in Congress, au facut enorm pentru Romania. De exemplu, scutul de la Deveselu si baza de la Kogalniceanu sunt supervizate de Subcomisia Fortelor Strategice din Congres. Faptul ca azi Romania are prezenta militara americana in tara care-i asigura securitate se datoreaza si lor, iar pentru acest lucru trebuie sa le multumim", a spus Pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cea mai larga organizatie a romanilor din SUA care tine legatura cu Congresul.

Fotografia de la articol este facuta in luna iulie 2014, cand Congresmena Loretta Sanchez a vizitat baza militara de la Kogalniceanu si i-a felicitat pe militarii americani pentru tot ceea ce fac sa protejeze Romania. Mai multe fotografii aici: http://www.army.mil/article/129766/

De asemenea, in luna mai 2014, Congresmena Loretta Sanchez a participat la "Ziua Romaniei de la Broadway" (the Romania Day on Broadway), din New York, ocazie cu care a declarat: "Romania este cel mai important aliat al Statelor Unite in regiunea Marii Negre, o tara mandra care si-a demonstrat spiritul si valorile in ultimul secol in relatia cu prietenii si partenerii americanii".

La adresele de mai jos puteti viziona un interviu cu Loretta Sanchez unde vorbeste despre Romania si mesajul pe care l-a adresat comunitatii romanesti din Orange County, California.

Traducerea interviului la adresa: Interviu in exclusivitate: Congresmena americana Loretta Sanchez multumeste romanilor ca sunt cei mai puternici aliati ai SUA.

###