Inca 3 zile pana la incheierea concursului “Coruptia iti ucide viitorul” demarat de Ambasada SUA la Bucuresti. Premii: tablete si carduri de memorie

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
02/24/2015

Pe data de 28 februarie, la orele 23:59, se va incheia concursul de afise "Coruptia iti ucide viitorul", demarat de Amabasa Statelor Unite la Bucuresti cu scopul de a implica publicul larg din Romania in a lua atitudine impotriva coruptiei si a arata pericolul pe aceasta il reprezinta pentru societate.

"Vrem sa te ajutam sa iti faci cunoscut mesajul [anticoruptie] si te invitam sa participi la concurs. Cautam imagini impresionante, frapante, care sa le transmita celor care le privesc mesajul: «Coruptia iti ucide viitorul!»", se mentioneaza in comunicatul Ambasadei.

Prin coruptie se limiteaza oportunitatile generatiei tinere, afirma 72% din respondentii unui sondaj ONU efectuat in 2014 pe personae cu varsta maxima de 34 de ani.

"Mai mult, 40% dintre cei care au raspuns la sondaj considera coruptia un pericol pentru locul de munca, familia sau siguranta lor sau a cunoscutilor", afirma acelasi sondaj ONU.

Concursul a fost demarat pe data de 2 februarie 2015, iar castigatorul poate primi:
• una dintre cele trei tablete Google Nexus 9;
• unul dintre cele 20 de carduri de memorie Kington de 32 GB, clasa 10.

Toate afisele vor fi evaluate de un juriu compus din diplomati americani, Laura Stefan, de la ONG-ul Expert Forum, si "Iepurele mizantrop", comentator roman al actualitatii interne si internationale.

Lucrarile selectate vor fi incluse intr-o expozitie ce va ajunge in toate cele noua centre American Corner din intreaga Romanie, inclusiv in Bucuresti, si va fi prezentata pe paginile de Facebook si internet ale Ambasadei.

Toate detaliile legate de concurs pot fi gasite la adresa: http://romania.usembassy.gov/coruptia-iti-ucide-viitorul.html

"Ar fi un semnal pozitiv dat intregii societati daca un numar cat mai mare de romani din tara ar da curs acestei initiative a Ambasadei SUA la Bucuresti si printr-un afis si-ar ridica vocea impotriva coruptiei", a spus Chris Terehs, presedintele Romanian Community Coalition.

Cunoscuta si sub numele de “Coalitia romanilor pentru conmbaterea coruptiei”, Romanian Community Coalition este cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite.

###