Romanii din Statele Unite cer Guvernului Romaniei, MAE si BEC sa prelungeasca programul votarii in diaspora

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
11/16/2014

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", cea mai larga coalitie de organizatii si persoane din Statele Unite, a solicitat Guvernului Romaniei, MAE si BEC sa gasesca formula legala potrivita pentru a prelungi programul sectiilor de votare din diaspora.

"In urma plangerilor mai multor cetateni romani din vestul Europei care se afla la cozi imense pentru a-si exercita dreptul la vot, va solicitam sa prelungiti programul sectiilor de votare din diaspora astfel incat si acesti cetateni romani sa poata vota", se arata in scrisoare.

Scrisoarea integrala poate fi accesata mai jos.

Pentru media contact: Pr. Chirs Terhes - info@coalitiaromanilor.org sau +1-714-746-0623.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 noiembrie, 2014
Irvine, California

Catre:
Domnul Victor Ponta, Prim-ministru al Romaniei
Domnul Teodor Melescanu, Ministru de Externe
Doamna Judecator Veronica Nastasie, Presedinta Biroului Electoral Central
Domnul Judecator Iulian Panait, Biroul Electoral pentru sectiile de votare din strainatate

Re: Solicitare privind prelungirea orarului sectiilor de votare din diaspora

Stimati reprezentanti ai Statului Roman,

In urma plangerilor mai multor cetateni romani din vestul Europei care se afla la cozi imense pentru a-si exercita dreptul la vot, va solicitam sa prelungiti programul sectiilor de votare din diaspora astfel incat si acesti cetateni romani sa poata vota.

Suntem convinsi ca daca aveti dorinta sa o faceti, aveti toate parghiile si prerogativele sa gasiti formula legala potrivita pentru a prelungi programul sectiilor de votare din diaspora, acolo unde acest lucru este necesar. O solutie similara s-a gasit si la referendumul din 2012, cand s-a prelungit programul acestor sectii de votare.

Imaginile cu cozile kilometrice de romani care asteapta sa isi exercite dreptul la vot in capitale europene au facut deja inconjurul lumii.

Este nedrept fata de acestia si familiile lor din tara ca sa fie pusi intr-o situatie atat de umilitoare de catre Statul Roman.

Indiferent cine va fi urmatorul presedinte al Romaniei, acesta va porni cu un deficit de imagine creat de cozile cu mille de romani umiliti ce trebuie sa stea in frig si ploaie sa poata vota.

Va solicitam, asadar, sa prelungiti programul sectiilor de votare din diaspora nu numai pentru ca aveti datoria fata de acesti cetateni romani sa le dati sansa sa voteze, dar pentru a ajuta la spalarea imaginii Romaniei pe plan extern.

Cu stima,
 
Pr. Chris Terhes
Presidente
Romanian Community Coalition | Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei
www.coalitiaromanilor.org