Grupul Romani in Spania cu peste 34.000 de membri cere PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC sa voteze la vedere in favoarea ridicarii imunitatii parlamentare a deputatului Titi Holban. Presa chemata sa urmareasca cum voteaza fiecare deputat

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
07/02/2014

Grupul “Romani in Spania” de pe Facebook cu peste 34.000 de membri se alatura “Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei” si solicita membrilor PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC din Camera Deputatilor sa voteze la vedere si in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR), acuzat de DNA de trafic de influenta.

“Multi am fost nevoiti sa plecam din Romania din cauza coruptiei perpetuate de politicieni. Daca majoritatea parlamentara va decide sa voteze din nou pentru apararea unui corupt din Parlament acest lucru va fi un afront la adresa fiecare roman din Romania si diaspora”, a spus Liviu Tomina, administratorul grupului.

“Politicienii nu trebuie sa fie mai presus de lege, de aceea au datoria morala sa voteze mereu pentru ca legea sa se aplice in mod egal si unui parlamentar”, afirma Tomina.

Administratorul grupului “Romani in Spania” reitereaza solicitarea adresata PSD, UNPR, PPDD, UDMR si PC sa semneze “Angajamentul pentru combaterea coruptiei” pentru a da un semn ca si aceste partide sunt hotarate sa lupte impotriva coruptiei.

“Membrii grupului nostru sunt foarte atenti la ce se intampla in Romania, deoarece cu totii avem familii ramase acasa si cu totii sunt afectati de coruptie”, a spus Tomina.

La alegerile prezidentiale ne vom asigura ca ii vom informa pe cat mai multi dintre prietenii, rudeniile si cunoscutii sa nu voteze cu candidatii partidelor care au votat pentru protejarea coruptilor din Parlament”, a concluzionat Tomina.

Grupul “Romani in Spania” este al doilea grup de pe Facebook care raspunde apelului pr. Chris Terhes, presedintele “Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei”, prin care a cerut inclusiv grupurilor de pe internet sa se implice pentru a solicita deputatilor sa voteze la vedere in favoarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR).
 
“Este incurajator sa vedem astfel de reactii de sustinere”, a spus pr. Chris Terhes. “Speram ca si politicienii sa asculte de vocea poporului.”

Facem pe aceasta cale un apel presei prezente in Camera Deputatilor sa stea cu ochii pe fiecare deputat pentru a vedea cum voteaza. Fiecare deputat va fi nevoit sa dea socoteala propriilor alegatori daca a votat pentru protejarea unui parlamentar acuzat de coruptie”, a spus Terhes.

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei",  este cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite infiintata cu scopul de a oferi o voce comunitatii romanesti si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

Sustineti acest demers semnand petitia de la: http://coalitiaromanilor.org/p1-angajament-pentru-combaterea-coruptiei-fara-imunitate-parlamentara.aspx

###