Partidul Miscarea Populara (PMP) - al patrulea partid din Romania care semneaza Angajamentul pentru combaterea coruptiei

Share acest articol pe pagina ta de Facebook
06/17/2014

Romanian Community Coalition confirma primirea pe data de 16 iunie a "Angajamentului pentru combaterea coruptiei" semnat de doamna Elena Udrea in numele Partidului Miscarea Populara (PMP).

PMP este astfel cel de-al patrulea partid parlamentar din Romania care isi asuma principiile "Angajamentului pentru combaterea coruptiei", dupa ce acesta a fost semnat si de PDL, PNR si FC.

Angajamentul a fost initiat de Romanian Community Coalition (cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei") si prevede modificarea regulamentului Camerei Deputatilor si Senatului astfel incat votul pentru ridicarea imunitatii parlamentare sa se faca la vedere, electronic, ca electoratul sa stie cum a votat fiecare parlamentar.

Documentul mai prevede, de asemenea, ca partidul semnatar va sustine proiecte de lege care sprijina lupta impotriva coruptiei si va vota impotriva oricaror initiative legislative care reduc atributiile institutiilor de lupta impotriva coruptiei, reduc pedepsele pentru coruptie sau ii gratiaza pe corupti.

Votul secret pentru a opri ca parlamentarii sa fie retinuti, arestati preventiv sau perchezitionati este "o practica ce trebuie stopata pentru binele României, pentru ideea de Justitie si dreptate, dar si pentru a apara imaginea tarii noastre în fata partenerilor internationali. PMP a dovedit consecventa la toate voturile din Parlament si va face la fel si in continuare. Mai mult decat atat, noi sustinem ca avem nevoie de o modificare a Constitutiei astfel incat Legislativul sa nu se mai poata transforma intr-o instanta intermediara, iar parlamentarii sa nu mai joace rolul de judecatori de ocazie asa cum se intampla acum", a afirmat Elena Udrea citata de Evenimentul Zilei.

Presedintele PMP si-a exprimat speranta ca toate celelalte partide parlamentare vor semna aceasta initiativa.

"Sper ca, in virtutea transparentei de decizie si pentru a arata ca nu sunt o piedica in fata Justitiei, toate celelalte partide parlamentare, inclusiv PSD, vor semna aceasta initiativa. Romanii vor putea sa vada acum cine sunt cu adevarat cei care protejeaza si incurajeaza coruptia si cine sunt cei care vor eradicarea acestui fenomen", a mai spus Udrea.

"Ne bucura faptul ca inca un partid din Romania se angajeaza sa lupte impotriva coruptiei si ne asteptam ca si celalalte partide care nu au semnat inca acest angajament sa o faca", a spus pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

"Coruptia ii afecteaza pe toti romanii si pune Romania intr-o lumina negativa pe plan exter, din acest motiv este important pentru toate partidele sa arate ca le pasa de romani si de tara sprijinind lupta impotriva coruptiei", a spus Terhes.

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", este o organizatie infiintata in Statele Unite cu scopul de a da o voce comunitatii romanesti si a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

Cei doritori pot sustine cu o semnatura acest demers la adresa: http://coalitiaromanilor.org/p1-angajament-pentru-combaterea-coruptiei-fara-imunitate-parlamentara.aspx

###